Ote elämästäni osa 12

Vapaapäivä masennuksesta, elämää kuplan sisällä.

Jotain outoa on liikkeellä. On ollut jo jonkin aikaa. Masennus on siirtynyt kauemmaksi minusta. Outo tunne, kun ei häpeäpiru istu olkapäällä eikä norsu rintakehän päällä. Elämä tuntuu jopa hävyttömän helpolta. Tai ei oikeastaan ihan niin helpolta, mutta kevyemmältä kuin vuosiin. Tiedän, että elän omassa kuplassani tällä hetkellä. Ja aion elää kuplassani vielä kauan, tai ainakin niin kauan kuin tätä kestää. Pienikin muutos, särö, voi sen puhkaista ja suistaa elämäni, mieleni syvään mustaa kuiluun. Mutta en nyt mieti sitä. Keskityn tähän hyvään, helppoon hetkeen.

Tätä outoutta on nyt eletty parisen viikkoa. En hypi enkä kilju riemusta. Elämä on aika simppeliä, rauhallista ja hiljaista. En halua keikuttaa venettä. En halua, että se hörppää kylmää mustaa vettä sisäänsä. Haluan pitää tämän kuplan ympärilläni ja päässäni, koska tässä on hyvä olla. En edes muista, milloin olen viimeksi sanonut “hyvä olla”.

Tänään kävin kaupassa, ruokakaupassa, ilman paniikkia. Oli aika cool olo koko kauppareissun ajan. Ei tuskanhikeä, ei tunnetta, että on juostava kesken ostosten ulos, tai tunnetta, että alan kohta kirkumaan. Pari tavaraa jäi ostamatta, koska pää löi tyhjää. Hengittelin ja maadoitin itseäni ja vältin paniikin.

Nyt olen jopa parina päivänä jaksanut tehdä uusia ruokia. Selkeä merkki paremmasta jaksosta! Olen käynyt metsässä lenkillä ja kuvaillut talvisia maisemia. Yleensä kuvaan pitkin vuotta luontoa, mutta viime syksy oli aika raskas ja tosi vähän on kuvia siltä ajalta. Onneksi nyt taas ulkomaailma kiinnostaa ja luonnon kauneus täyttää mielen tällä hetkellä.

Päivä kerrallaan nyt mennään ja ihan rauhassa ja turhia stressaamatta. Nyt on hyvä ja toivottavasti tätä hyvää jatkuu pitempäänkin. Vaikka elänkin kuplan sisällä, olen onnellinen vapaapäivästä masennuksesta! ❤img_20190101_105304_745

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: