Ote elämästäni osa 11

“Tässä on mun elämä repikää siitä”20161106_110319

On kulunut puolitoista vuotta siitä, kun eläkekassa myönsi minulle työkyvyttömyyseläkkeen. Oli aikakin. Ja oli helpotus. Eihän siinä mennytkään kuin kymmenisen vuotta kipuillessa ja sairastaessa. Kymmenisen vuotta kestämätöntä ahdistusta, masennusta. Juuri ja juuri elämän syrjässä kiinni. Kaaosta parisuhteessa, kaaosta työelämässä, kaaosta perheessä, lapsissa. En jaksanut. En. Yritin kyllä. Ja kovasti. En kaipaa takaisin töihin. En kaipaa sitä elämää. En työkavereita. En mitään.

Ja miten sitten löysin itseni siitä työelämästä, mitä nyt oikeastaan vihaan? Se on sukurasite. Koska minulta odotettiin sitä. Tiesin sen ja vihasin sitä. Ajattelin, että ei ikinä tuolle alalle. Olen introvertti. Silloin en sitä tiennyt. En tiedä, oliko koko sanaa vielä olemassa. Tiesin vain sen, että inhoan työtä, missä pitää olla “esillä”. Mutta siinä se työpaikka odotti minua.

Niinpä lukion jälkeen menin töihin ja perustin perheen. Sen jälkeen opiskelin alalle kaksi koulutusta ja ura jatkui. Koska se työpaikka oli siinä, valmiina. Oli hyviäkin jaksoja, toki (en aina vihannut työtäni). Ja onnistuin huijaamaan itseäni: tää on mun juttu!! No ei ollu!!

Vuosien vieriessä ongelmat kasvoi ja kasvoi. Elämä oli jatkuvaa suorittamista, pakkoa, valtavaa ahdistusta, unettomuutta, riitoja, työpaikan vaihtoa, muuttoja, riittämättömyyden tunnetta, sisäistä vihaa, työtä työtä työtä. Reilu kolmekymmentä vuotta työelämää takana. Ei huono suoritus ollenkaan. Pitkä ura. Ja romahdus, totaalinen romahdus lopulta. Kymmenen vuotta veitsen terällä ja jyrkänteen reunalla.

Muutaman romahduksen jälkeen tuli pysähdys. Elämä mullistui totaalisesti. Sen jälkeen ei ollut muuta suuntaa kuin ylös päin.

Nyt elän tätä hetkeä. Hetkeä, jolloin alan vasta oppia elämään tätä omaa minun näköistä elämää.  Arvostamaan itseäni ja jättämään melkoisen paskaläjän taakseni. Elän elämää mikä on minun elämää eikä kenenkään muun.

Mitään en kadu ja kaiken vaihtaisin pois. “Tässä on mun elämä, repikää siitä”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: