Ote elämästäni osa 5

“Mistä haluat tänään puhua?”

Nyplään kaulassani olevaa huivia hermostuneena. Katse harhailee, päässä humisee uneton yö. Kohautan olkapäitäni ja vilkaisen kelloa. Kymmenen minuuttia kulunut. Etsin sanoja, joita ei ole. On vain epämääräinen tyhjyys ja turta olo.

“Mistä haluat tänään puhua?”

Istun tutulla tuolilla tutussa huoneessa ja alan puhumaan. Olin miettinyt etukäteen, mistä haluan puhua, mutta unohdan kaiken. Sisälläni on paljon sanoja, jotka tulevat ulos sekaisessa järjestyksessä. Pelkään kuulostavani sekopäältä.

“Mistä haluat tänään puhua?”

Kysymys jota vihaan ja jota ilman en voi elää. On edes joku, joka kysyy. Joku, jolle kertoa. Joku, joka on vain minua varten ja kuuntelee hiljaisuuttani, kuuntelee töksähteleviä lauseita, nyökkäilee, ei arvostele, ei halveksi.

“Mistä haluat tänään puhua?”

Tuttu huone, tuttu tuoli. Mietin, monesko kerta on, kun tässä istun. Rykäisen ja alan puhumaan. Ahdistus iskee yllättäen ja salpaa hengityksen. Katson huomaatko. “Vieläkö elät lasikopissa?” Nyökkään ja mietin lasikoppiani, jonka rakensin ympärilleni suojelemaan minua itseltäni. Mietin myös suljettuja huoneita ja suljettuja ovia, joista en ole kertonut. En vielä. En ole valmis. Pidän ovet kiinni ja lasikopin ympärilläni. Ehkä seuraavalla kerralla. Tai sitä seuraavalla.

“Mistä haluat tänään puhua?” IMG_20180916_170557_253

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: